Srpski ministar: Koga Hrvatska planira napasti novim oružjem?

Radiosarajevo.ba
Srpski ministar: Koga Hrvatska planira napasti novim oružjem?
Koga Hrvatska planira napasti novim oružjem, upitao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.

On je naglasio da je Hrvatska država koja ima svoje saveznike u svijetu, dok je Srbija vojno-neutralna i ne može računati da će je bilo ko zaštititi. 

"Hrvatska je članica najmoćnijeg i najvećeg vojnog saveza na planeti i okružena je takvim zemljama ili onim koje su vojno-neutralne ili zemljama koje nemaju nikakvu vojnu snagu. Za koga joj treba oružje. Kome je to upućeno? Koga planira da napadne oružjem?", upitao je Vulin u Vladi Srbije.

On je rekao da pretpostavlja da neće napadati članice NATO-a i zapitao ko onda preostaje.

S druge strane, primjećuje Vulin, Srbija je neutralna zemlja i ne može računati da će je bilo ko zaštititi i zato ima razloga, potrebe i opravdanje da razvija svoje vojne kapacitete.

Upitan da prokomentira polemike u javnosti o tome da li Srbija "previše plaća" migove iz Rusije, Vulin je kazao da svako ko poznaje premijera Aleksandra Vučića zna da on "nikad državnim novcem ne bi platio nešto što ne vredi i da nikada ne bi platio punu cenu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije