Akcija Pravda: Uhapšeni na saslušanju u prostorijama FUP-a

Fena
Akcija Pravda: Uhapšeni na saslušanju u prostorijama FUP-a
Određen broj osoba uhapšenih u sklopu operativne akcije kodnog naziva "Pravda" priveden je u službene prostorije Federalne uprave policije (FUP) radi kriminalističke obrade, odnosno ispitivanja.

Ovo je Feni potvrdila glasnogovornica FUP-a Marina Zović, navodeći da će te osobe, nakon saslušanja, u zakonskom roku biti predane nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Kako je iz FUP-a ranije saopćeno, policijski službenici FUP-a su danas u ranim jutarnjim satima, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, počeli realizaciju operativne akcije Pravda na području FBiH i RS-a.

Ova akcija provodi se paralelno i na području Republike Hrvatske od USKOK-a i Ministarstva za unutarnje poslove RH.

U sklopu akcije, a po naredbama nadležnih sudova, obavljaju se pretresi na oko 40 lokacija u Bosni i Hercegovini i oko 20 pretresa u Republici Hrvatskoj.

Radi se o više osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelima - organizirana kriminalna grupa u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povreda zakona od sudca, pranje novca i prevara.

Asistenciju u realizaciji operativne akcije "Pravda" pružaju - Obavještajno-sigurnosno agencija BiH, te MUP RS-a, kao i MUP Kantona Sarajevo, MUP Zeničko-dobojskog kantona i MUP Srednjobosanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije