Saša Magazinović: Raduje me očekivana presuda Ustavnog suda

0
Radiosarajevo.ba
Saša Magazinović: Raduje me očekivana presuda Ustavnog suda
FOTO: Facebook / Saša Magazinović

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović na svom Twitter proflu komentarisao je odluku Ustavnog suda BiH. 

"Raduje me očekivana presuda Ustavnog suda u vezi šuma u RS! A znate li da je Vlada FBiH krenula istim pravcem??? Hoće da uzmu šumu od države i pretvore u građevinsko zemljište u vlasništvu opštine. Saće gledati da Zakon o građevinskom zemljištu bezbolno povuku… #PATRIOTIZAM", napisao je Magazinović. 

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Maestralni Džanan Musa vodio Real Madrid do prve pobjede u play-offu

Podsjećamo,  Ustavni sud Bosne i Hercegovine utvrdio je jučer da nisu u skladu sa Ustavom BiH pojedine odredbe Zakona o šumama RS-a, i to u dijelu u kojem se navodi da su šume vlasništvo tog bh. entiteta.

“S obzirom na to da je na osnovu ranije prakse iz nekoliko odluka, od kojih je vodeća o statusu državne imovine BiH, Sud je zaključio da Republika Srpska kao entitet u okviru BiH nema ustavnu nadležnost za rješavanje pitanja državne imovine dok se to ne riješi odgovarajućim zakonom na nivou BiH”, izjavio je registrar Ustavnog suda BiH Zvonko Mijan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije