Reakcija / Šarović: Usvojen je lažni dokument, fizički napad Lukača nezabilježen u BiH

24. 12. 2019. u 11:14:00 Fena

Shares: 0

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ustvrdio je da je Milorad Dodik narodnim poslanicima u parlamentu RS juče, kako je saopćeno, podvalio lažni dokument.

Optužio je Dodika da manipuliše javnošću.

"Jedan dokument je poslat u Brisel, a o drugom dokumentu je raspravljala Narodna skupština. On nedvosmisleno vodi Republiku Srpsku i BiH put NATO-a, a s druge strane manipuliše se javnošću RS te ih pokušava uvjeriti da će pratiti Srbiju, da će pratiti vojnu neutralnost",  istakao je danas Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

On je rekao kako je na jučerašnjoj sjednici Narodne skupštine RS bio u ime SDS-a, sa željom da vidi kuda Milorad Dodik vodi RS i Bosnu i Hercegovinu.

"Narodna skupština je zakazana da se predoči javnosti kako je on navodno državotvoran, kako je neko ko može zaustaviti put BiH ka NATO, a naša je procjena da je on lagao i da ne može sjediti na dvije, tri stolice i ta njegova prevarantska uloga će se na kraju morati jasno definisati. On mora biti gubitnik ili za Brisel ili za Banju Luku", ustvrdio je predsjednik SDS-a.

Šarović je komentarisao i napad ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na poslanika PDP-a Draška Stanivukovića te naveo kako se ne sjeća da je u BiH zabilježen takav slučaj.

Skandal u Skupštini RS: Ministar policije Lukač ošamario Draška Stanivukovića

"Svi mi smo gosti i napasti jednog poslanika iz ma koje stranke bilo je strašno u Narodnoj skupštini koja je kuća, dom narodnih poslanika. Mislim da je to obilježilo ovu skupštinu. Stanivuković je završio u hitnoj pomoći, vjerovatno će imati saslušanje u policiji i to pitanje, ta užasna epizoda će se nastaviti i narednih dana i ovo treba istjerati do kraja. Nisam čuo da je iko iz vlasti u RS ovo osudio, što je po meni potpuno neprihvatljivo", istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je kazao da ta stranka nastoji da se sada i sutra i u budućnosti obračuna sa takvom politikom koja nije dobra ni za RS ni za BiH jer je ta politika podređena poziciji jedne stranke i u njoj nema opšteg interesa.

"Vlast SNSD-a mora prestati sa lažima, manipulacijom, trostrukom politikom koja se vodi u Republici Srpskoj od jedne stranke i pojedinca Milorada Dodika", ocijenio je Šarović.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA