Šarović odgovorio Dodiku: Radili ste s OHR-om

0
Radiosarajevo.ba
Šarović odgovorio Dodiku: Radili ste s OHR-om
FOTO: Fena / Mirko Šarović: Značajan uspjeh

Predsjednik SDS Mirko Šarović rekao je danas da se kada je u pitanju visoki predstavnik u BiH kao i položaj RS-a da se slaže sa onim što je iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ali, kako je rekao, kasnite, dobro kasnite.

"Takve stavove morali ste imati prije 15-16 godina ili ranije kada ste bili vlast i kada je vaša uloga u prenosu ovlaštenja bila itekako značajna", rekao je Šarović i podsjetio da je blizu 100 prenesnih nadležnosti s nivoa RS-a na BiH.

Šarović je podsjetio Dodika da je njegova uloga tada bila značajna u prenosu tih nadležnosti i da su sve nametunute odluke visokih predstavnika izgalasane upravo glasovima sadašnje većine koju predvodi SNSD Milorada Dodika.

Šarović je podsjetio da je on (Šarović) jedan od onih koji su prošli torturu OHR, NATO-a i drugih.

"I Vi, gospodine Dodik ste tada rekli, mora da je on (Šarović) kriv kada je ovo doživio. To je bio vaš odgovor na odluku OHR kada sam je bio proganjan od njih. Pogledajte stenograme šta ste govorili", kazao je Šarović.

On je rekao da je protiv avanturističke politike, koju vodi Milorad Dodik i od RS-a pravi "strašilo" u svijetu.

"Niste me ubijedili u razloge održavanja ove sjednice i da podržim vaše stavove", kazao je Šarović i dodao da Dodik zaslužuje, ako postoji kakva, nagrada za zamajavanje javnosti, jer godinama manipulišete narodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije