Šarović o povratku u institucije BiH: Kestenje iz vatre mi nećemo vaditi

3
Radiosarajevo.ba
Šarović o povratku u institucije BiH: Kestenje iz vatre mi nećemo vaditi
Foto: AA / Mirko Šarović

Javna preduzeća od strateskog interesa za RS i njene građane ne mogu tek tako biti privatizovana ili dokapitalizovana bez plana koji na osnovu studije od strane tog preduzeća razmatra Vlada, koja u skladu za zakonskom procedurom upoznaje Narodnu Skupštinu – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

"Svaka ovakva i slična aktivnost koja je netransparentna ukazuje na zakulisne radnje koje mogu biti štetne za javno preduzeće a time i za RS i njene građane", pojasnio je Šarović.

Zbog toga, kaže predsjednik SDS, ukazujemo javnosti na štetnost ponašanja vlasti, da se pod velom nikada viđene dokapitlizacije u stvari kupi i privatizuje HET.

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

"Ako žestoko ne reagujemo vlast, odnosno SNSD će u tome uspjeti! Ovo je trenutak da dignemo glas da spriječimo ovu pogubnu trgovinu protiv interesa RS", zaključio je Šarović.

O eventualnom povratku u institucije BiH smatra da odluku treba donijeti Narodna skupština RS i niko drugi.

"Kestenje iz vatre mi nećemo vaditi, jer ih nismo ni bacali. Na liniji odbrane RS uvijek smo bili kao i ovog puta i nastojali smo da urazumimo vlast da ne srlja i da vuče pametne poteze u ovako delikatnoj situaciji, zbog čega smo sa njihove strane satanizovani u medijima", istakao je Šarović.

On kaže da se još jednom pokazalo da je Dodikova politika opasna i bez jasnog cilja.

"Dodiku i njegovoj politici rekli smo NE, jer smo se u ovoj krizi koja traje nekoliko mjeseci uvjerili da se radi o opasnoj politici bez bilo kakvog jasnog cilja, gdje odluke od nacionalnog značaja donosi samo jedan čovjek, bez bilo kakvog unutrašnjeg konsenzusa o pitanjima koja se tiču svih nas", naveo je predsjednik SDS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije