Šarović o akcizama: Idu u hitnu proceduru da bi izigrali poljoprivrednike

Fena
Šarović o akcizama: Idu u hitnu proceduru da bi izigrali poljoprivrednike
/ Foto: Fena
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose Mirko Šarović govorio je o odlukama donesenim po hitnoj proceduri na 27. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Ako tehničke izmjene Prijedloga zakona o povećanju akciza predstavljaju pokušaj 'guranja zakona u hitnu proceduru na mala vrata', onda je to ponovno izigravanje poljoprivrednika", rekao je Šarović.

Pojasnio je da je hitnom procedurom eliminirana šansa da se amandmanima pokuša poboljšati položaj poljoprivrednika kako bi bili konkurentniji.

"Onaj ko daje pare kroz različite aranžmane, mislim na MMF, te pare dat će i za 15 ili 30 dana jer ne daju taj novac džaba nego im je u interesu da na onom ko taj novac posuđuje i zarade", istaknuo je Šarović.

Naveo je da bi bilo fer i korektno da se sačeka i prijedlog zakona razmotri u redovnoj proceduri kako bi svi zajedno pokušali nešto učiniti za bh. poljoprivredni sektor jer on zaslužuje pažnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije