Šarović ponovo o Dodiku: "Prevario je građane Republike Srpske"

6
Fena
Šarović ponovo o Dodiku: "Prevario je građane Republike Srpske"
Foto: Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović/Arhiv

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da su sva ranija velika obećanja Milorada Dodika o nezavisnosti RS, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i mnoga druga, završila tako što su odmah po završetku izbora bila ostavljana u ladicu.

On kaže da je Dodik na ovaj način deset puta prevario građane RS.

"Zar ima ljudi koji mogu da vjeruju da će sada jedanaesti put to biti realizovano", upitao je Šarović.

Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

Šta se desilo dječaku (2) čiji su posmrtni ostaci pronađeni u Francuskoj? Mnogi imaju jezivu teoriju

Po njegovim riječima, Dodik sada obmanjuje javnost tvrdnjama da će on prenijeti nadležnosti na RS, ali sa odgođenim rokom od šest mjeseci.

"Tih šest mjeseci mu trebaju taman da dođe vrijeme kada počinje izborna kampanja, kako bi uz pomoć krupnih političkih tema pokušao pridobiti glasače", pojašnjava Šarović.

Kaže kako Dodik želi što veću krizu i da on upravlja sa njom, a sve kako bi dobio novi mandat, ali na ovaj način, upozorava Šarović, on dovodi u opasnost cijelu RS.

Predsjednik SDS navodi da je način kako su u SNSD-u zamislili pravljenje srpskog jedinstva o važnim pitanjima neprihvatljiv.

"On poručuje da se pravo državno jedinstvo postiže samo konsenzusom svih uključujući i opoziciju, ali opoziciju koja u tome nije trabant vlasti, nego ravnopravan partner", saopćeno je iz SDS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije