Mirko Šarović: Dodik je najveća opasnost po mir i stabilnost u BiH

3
Radiosarajevo.ba
Mirko Šarović: Dodik je najveća opasnost po mir i stabilnost u BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Dodik/ Šarović

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS).

Nakon sastanka medijima se obratio Mirko Šarović, lider ove stranke, koji je potvrdio da se najviše razgovaralo o političkoj krizi u Bosni i Hercegovini.

“Svakako nećemo slijediti SNSD u njihovim inicijativama, nego ćemo o svakom od ovih pitanja osnovati svoj poseban stav. SDS u svom programu se zalaže za izvorni Dayton i u tom smislu ima poptuno jasan izgrađeni stav. Uvijek ćemo se zalagati da sve nadležnosti koje su na ovaj ili onaj način prenesene na državu treba da se vrate pod okrilje RS. To treba da se desi na isti način kako su i prenesene na državu, a to je u Parlamentu i drugim državnim institucijama, prije svega glasovima SNSD-a”, rekao je Šarović.

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Šarović je, između ostalog, kazao da sve incijative moraju biti sprovedene na miran način bez pokušaja destabilizacije države.

Politika SNSD-a i Milorada Dodika je najveća opasnost po mir i stabilnost u BiH. Ovo je najgora atmosfera od Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas. Mi smo u dubokoj krizi i ta kriza može biti gora nego što je sada, toga svi trebaju biti svjesni”, kazao je Šarović.

Na kraju je podvukao da je "ovo najgora atmosfera od Daytonskog mirovnog sporazuma do danas".

"Mi smo u dubokoj krizi i ta kriza može biti gora nego što je sada, toga svi trebaju biti svjesni", naglasio je Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije