Šarović: Broj zaraženih u RS-u raste, dok većina svijeta izlazi iz pandemije

Fena
Šarović: Broj zaraženih u RS-u raste, dok većina svijeta izlazi iz pandemije
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mirko Šarović

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović upozorio je danas da je vrijeme za alarm, jer broj zaraženih koronavirusom u RS-u raste, dok većina svijeta izlazi iz pandemije.

U RS-u se, navodi, bilježe rekordne brojke kada je u pitanju broj zaraženih.

"Očito je da su napravljeni neki ozbiljni propusti i mislim da treba hitno reagovati", istakao Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Smatra da je kriv sistem koji je zakazao svojom organizacijom, mjerama i obezbjeđenjem potrebnih sredstava.

"Tolike godine zanemarivanja zdravstvenog sektora ne mogu se riješiti jednokratnom pomoći zdravstvenim radnicima. Krivicu nikako ne treba prebacivati na medicinske radnike, niti na građane", kazao je Šarović.

Predsjednik SDS-a je ponovio da je krajnje vrijeme je da se ukine vanredno stanje, koje nije dalo nikakve rezultate, već je samo poslužilo da se provedu neke ranije zamišljene javne nabavke.

"Velika greška je i nabavka pokretne bolnice koja ničemu ne služi, a doći će vrijeme da se i o tome ozbiljno porazgovara", rekao je Šarović.

Ukidanjem vanrednog stanja neophodno je, smatra, obezbijediti i rad Narodne skupštine RS koja je u ovom periodu "marginalizovana, a javna izgovorena riječ i kritička riječ mora doći do izražaja".

"Poslanici moraju da budu dio rješenja. Vidi se da vladajući političari poslednjih dana ušutili i da ih nema nigdje", rekao je Šarović i naglasio da je ovo trenutak kada se treba izaći iz vanrednog stanja i položiti račune građanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije