New York Times pisao o skandalu za vrijeme Vaskrsa u RS-u

Radiosarajevo.ba
New York Times pisao o skandalu za vrijeme Vaskrsa u RS-u

New York Times piše o propustu nadležnih u RS-u za vrijem Vaskrsa. Kako piše ugledni list problem je nepoštivanje i nemogućnost vlasti da održi socijalnu distancu za vrijeme obilježavanja ovog vjerskog praznika.zbog neodržavanja socijalne distance za vrijeme Vaskrsa.

"Bojim se da plaćamo ceh vaskršnjih dešavanja, iako smo apelovali na građane da poštuju mjere. Svjesni smo da neki nisu ispoštovali naše apele i sad imamo povećan broj novozaraženih. Mi ćemo se ponašati u skladu s epidemiološkom situacijom bez obzira na to koliko to za neke bilo bolno", rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS-a.

Kako piše NYT vlasti u RS-u su tolerirali okupljanje u pojedinim crkvama, a čak je zabilježeno da je sveštenik iz iste kašike davao pričest okupljenim vjernicima.

Epidemiolozi iz RS-a su u četvrtak potvrdili 53 novozaražena slučaja koronavirusa. Dan ranije je registrirano 59 novih slučajeva, što je više nego i jedan prethodni mart.

Ministar zdravlja RS-a Alen Šeranić apeluje na građane da poštuju propisana pravila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije