Do daljnjeg nema provjere uvezenih respiratora: "Mi poštujemo zakon"

E. M.
Do daljnjeg nema provjere uvezenih respiratora: "Mi poštujemo zakon"
FOTO: Fena / S preuzimanja respiratora

Direktor kompanije Sono Medical Igor Kurjak rekao je za Radiosarajevo.ba da je danas odgovorio na dva pitanja Agencije za javne nabavke BiH u vezi s kineskim respiratorima.

Istakao je da inžinjeri ove firme neće provjeravati aparate dok se ne ispune svi zakonski uslovi.

“Nismo mi odustali od provjere respiratora, samo ćemo poštovati ovo što je Agencija za javne nabavke rekla. Nisam potpisao ugovor da bih od nečega odustao. S obzirom na to da je Agencija rekla da mora ići zakonska procedura, da mora ići tender o javnim nabavkama, kao legalista poštujem to.

Na stranu kako je sve to nabavljeno. Poštujemo stav Agencije da mora ići tender, nama to odgovara. Ako tender bude takav da se možemo javiti, to ćemo i uraditi. Ako procijenimo da tender bude nešto što ne možemo ispuniti, nećemo se javiti", kazao je Kurjak.

Kako nam je rekao, ova kompanija odgovorila je na pitanja Agencije za javne nabavke.

Oni su pitali da li je Sono Medical izabran kao najpovoljniji ponuđač u postupku javne nabavke, na što je odgovoreno da Sono medical nije izabran u postupku javne nabavke jer je nije ni bilo.

Drugo pitanje je glasilo da li je donesena odluka o dodjeli ugovora na što su iz Sono Medicala odgovorili da ne znaju da li je donesena ikakva odluka jer u njoj nisu ni učestvovali.

Kako nam je Kurjak rekao, neće ni otvoriti kutiju respiratora dok sve stvari ne budu čiste i jasne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije