Sarajevski tužilac Džemal Karić će biti sutra predat Tužilaštvu

S. H.
Sarajevski tužilac Džemal Karić će biti sutra predat Tužilaštvu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Sarajevski tužilac Džemal Karić koji je uhapšenoj u današnjoj akciji "Pravda" bit će sutra predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ove informacije potvrdila je za Radiosarajevo.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je navela Bavčić, Karić je danas boravio u prostorijama FUP-a u toku pretresa što je bila njegova zakonska obaveza, a Tužilaštvu KS-a će biti predat sutra do podne.

Karić je  osumnjičen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

„Tužilaštvo KS-a ga tereti da je organizatorima i članovima ove kriminalne organizacije davao pravne savjete i podatke o predmetima koji se vode pred ovim Tužilaštvom i sudovima KS-a“, istaknula je Bavčić. 

Ako se podsjetimo, ova akcija je počela još 11. novembra, kada su na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske provedene opsežne akcije pretresa i hapšenja osoba. Sve te osobe se dovode u vezu s krivičnim djelom organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara.

Najpoznatiji akteri koji su uhapšeni u ovoj akciji su Alija Delimustafić, bivši ministar za unutrašnje poslove RBiH, kao i Lejla Fazlagić, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije