Sarajevski borci pisali Benjamini Karić: 'Puna podrška gradonačelnici!'

6
Radiosarajevo.ba
Sarajevski borci pisali Benjamini Karić: 'Puna podrška gradonačelnici!'
Foto: Photojoiner / Borci KS pružili podršku Benjamini Karić

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo uputili su otvoreno pismo podrške Benjamini Karić koje se odnosi na rad gradonačelnice i zalaganje za historiju Bosne i Hercegovine.

Pismo prenosimo u cijelosti:

"U ime Koordinacionog odbora boračkih organizacija Kantona Sarajevo, u čijem sastavu su sva udruženja patriotskih organizacija formiranih tokom i nakon agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, javno iskazujemo našu podršku za Vaš beskompromisni i konkretni rad na poziciji gradonačelnice, koja iz dana u dan jasno i glasno artikuliše probleme, konkretno djeluje na terenu i dokazuje da je istinski patriota, i što ste stali u odbranu svih onih ideala zbog kojih smo i mi 1992. godine stali u odbranu naše domovine od agresora, kao pripadnici različitih formacija Armije Republike Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Vašim aktivnim propagiranjem istine o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, uklanjanjem tabli sa natpisima koji promovišu laž, iskazivanjem važnosti uvažavanja naše ponosne historije inicijativom da se podigne spomenik našem najvećem vladaru kralju Tvrtku, te na pravi način oda počast svim pripadnicima HVO-a koji su odbranili Sarajevo, potaklo nas je da jasno i glasno stanemo u Vašu odbranu i naglasimo da niste sami u ovoj borbi!

Nažalost, zaglušujuća je tišina naših akademskih krugova i zajednica, intelektualaca/ki, umjetnika/oca, sportista/kinja koji nijemo posmatraju razne udare i prijetnje zbog Vaših postupaka od strane onih koji su i pokušali uništiti ovu zemlju. Pozivamo ih da jasno i glasno iskažu svoj stav i da stanu u odbranu onih ideala, koje smo zajedno branili u najtežim godinama agresije ne samo na frontu, već i kroz kulturu, umjetnost, sport i obrazovanje!

Smatramo da je u ovom momentu od izuzetne važnosti jasno i glasno biti ujedinjen oko svih onih civilizacijskih vrijednosti i univerzalnih ljudskih principa zbog kojih smo skupo platili našu slobodu. Naglašavamo da ovo nije nikakva vrsta političke, već isključivo ljudske i patriotske podrške prema Vašem dosadašnjem radu, u nadi da ćete nastaviti istim putem.

Uvažena gradonačelnice, zbog svega navedenog i što svakodnevno promovišete istinu o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu, odajete počast svim građanima i građankama koji/e su stali u odbranu naše domovine i aktivno reagujete na sve prijetnje koje se svakodnevno upućuju prema Sarajevu, 

Koordinacioni odbor boračkih organizacija Kantona Sarajevo stoji uz Vas i daje Vam punu podršku!"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije