Ugašen plamen na Spomen-parku Vraca: Benjamina Karić predložila rješenje

7
Radiosarajevo.ba
Ugašen plamen na Spomen-parku Vraca: Benjamina Karić predložila rješenje
Foto: Vlada KS / Spomen-park Vraca

Prethodnih dana objavljeno je da je plamen na spomen parku Vraca u Sarajevu ugašen jer godišnji račun za plin iznosi 130.000 KM.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić predložila je načelnicima sarajevskih općina rješenje s ciljem da plamen opet bude upaljen.

"Ako mi zaboravimo žrtve naših djedova, naša će djeca zaboraviti žrtve svojih očeva. Jutros sam pomislila šta bi za ugašeni plamen na Vracama rekli oni koji su se borili za bolje sutra, a koje mi danas živimo. Šta bi rekli borci protiv fašizma koji su pobijedili i svrstali nas na stranu civilizovanog svijeta.

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Sigurna sam da bi smatrali nedopustivim da gasimo vatru antifašizma. Veliki broj poruka došao mi je od naših sugrađana sa istim stavom. Simbolika nema cijenu i zato Grad Sarajevo mjesečno izdvaja 3.000 KM za troškove održavanja Vječne vatre.

Simbolika je i plamen na Vracama. Sutra ću svojim kolegama načelnicima četiri gradske općine i nadležnom ministarstvu, predložiti da troškove održavanja ovog plamena podijelimo na jednake dijelove. Grad je spreman preuzeti dio troška.

Sigurna sam da će prihvatiti! Šest institucija neće to ni osjetiti. Neka u Sarajevu zauvijek gori vatra antifašizma i slobode!", navela je Karić na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije