Sarajevska žičara spremna za prijevoz turista, evo kada će početi s radom

J. Ć.
Sarajevska žičara spremna za prijevoz turista, evo kada će početi s radom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska žičara

Odluka da se na području Federacije BiH ukidaju policijski sat i karantin donesena je 24. aprila, tako da se život polako vraća u normalu, iako još građani Bosne i Hercegovine trebaju biti na oprezu. 

Preduzeće GRAS u ponedjeljak je izvršio probne vožnje, a sve u okviru priprema tehničkih uslova za neometano uspostavljanje javnog gradskog prijevoza putnika, kada odluku o tome donesu nadležni organi. 

Sarajevo: Danas tramvaji u probnoj vožnji, a evo kad bi mogli početi sa radom

"Probat ćemo vozila i infrastrukturu. Provjerit ćemo stanje mreže, vozila, da vidimo kako će se ponašati u saobraćaju. I da sve nedostatke koji se pokažu, možemo ukloniti do dobijanja naredbe da počinjemo redovno da radimo", rekao je ranije Jakub Kapur v.d. dirketor GRAS-a

Kako su naveli tramvaji bi već mogli proraditi za desetak dana, a kako saznajemo i sarajevska žičara će početi s radom paralelno s gradskim prijevozom. 

Sarajevska žičara - undefinedFoto: A. K./Radiosarajevo.ba: Sarajevska žičara

"Mi smo tokom aprila izvršili planirane redovne servisne aktivnosti na instalaciji samog pogona. To radimo svake godine u aprilu. Tako da smo spremni i čekamo da s radom starta javni gradski servis kako bismo i mi mogli krenutu s radom", potvrdio je ovo za portal Radiosarajevo.ba rukovodilac upravljanja i održavanja trebevičke žičare Adnan Selmanović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije