Sarajevska policija objavila plan pred nastupajuće praznike

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija objavila plan pred nastupajuće praznike
Foto: RTL / Ilustracija

Povodom nastupajućih vjerskih i novogodišnjih praznika, policijski komesar Kantona Sarajevo je formirao Štab akcije „Javni doček Nove 2019. godine, obilježavanje vjerskih praznika i osiguranje drugih javnih skupova kao i Javnog dočeka 2019. godine, na području Kantona Sarajevo“.

S tim u vezi, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi svi javni skupovi protekli u najboljem redu.

U periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019., održat će se niz manifestacija, te se očekuje prisustvo velikog broja građana iz zemlje i inostranstva, a povodom istih angažovan je dovoljan broj policijskih službenika.

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo za svaki javni skup će sačiniti Operativni plan provođenja mjera fizičkog, operativnog, kontradiverzionog i saobraćajnog osiguranja, po kojem će postupati policijski službenici.

Napominjemo da će se u sklopu obilježavanja dočeka Nove 2019. godine, održati sljedeće manifestacije:

- dana 29. decembra 2018. godine, koncert grupe Bijelo dugme, lokalitet Babin do - Bjelašnica,

- dana 30. decembra 2018., koncert klasične muzike, plato ispred Katedrale Srca Isusova,

- dana 31. decembra 2018. i 1. januara 2019., koncert grupe Hari Mata Hari, ispred Vječne vatre i

- dana 1. januara 2019. godine, koncert grupe Bombaj štampa, ispred Vječne vatre.

"Apelujemo na građane da prilikom odlaska na javne skupove sa sobom ne nose petarde i pirotehnička sredstva, alkoholna pića, staklene boce ili bilo kakve predmete koji mogu nanijeti povredu drugom licu, te nedoličnim ponašanjem i postupcima dovesti u opasnost ljude i imovinu", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije