Sarajevo: Više od 400 učesnika na Kongresu u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Više od 400 učesnika na Kongresu u Sarajevu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević

Piše: Faruk Vele

Uz više od 400 učesnika iz 12 zemalja svijeta sinoć je u Hotelu Hills u Sarajevu otvoren VIII Kongres kardiologa i angiologa BiH i IV Kongres medicinskih sestara i tehničara BiH sa internacionalnim učešćem.

Rim / Studija Senke Mesihović-Dinarević oduševila učesnike Svjetskog kongresa kardiologa

Kongres će trajati od 20. do 23. septembra 2018. ove godine. Između ostalog, bit će održana sesija Dječije kardiologije sa 15 radova vrsnih ljekara, subspecijalista, dječijih kardiologa iz Banje Luke, Mostara, Bihaća, Travnika, Tuzle i Zenice koji su obavljali subspecijalizaciju iz Dječije kardiologije na Pedijatrijskoj klinici KCU Sarajevo u periodu od 2003. do 2016. godine. 

Na sesiji će učešće uzeti eminentni dječiji kardiohirurg iz Istanbula, prof. dr. Yusuf Yalcinbas iz Acibaden bolnice.

„Čast mi je i zadovoljstvo da u ime Akademije nauka i umjetnosti, Odjeljenja medicinskih nauka i Odbora za kardiovaskularnu patologiju ANU BiH, i u svoje lično ime, pozdravim VIII Kongres Kardiologa i angiologa BiH i IV Kongres medicinskih sestara/tehničara BiH i uputim riječi dobrodošlice u naš lijepi Grad Sarajevo“, kazala je prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević koja je na čelu Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, te dodala:

„Ujedno koristim priliku da čestitam profesorici Zumreti Kušljigić i Organizacionom odboru na ovom prestižnom internacionalnom Kongresu, sa preko 400 radova iz zemlje, regiona i Europe. Sigurna sam da će prezentirani radovi, paneli, work-shopovi, edukativni treninzi, izmjene iskustava, najnoviji algoritmi i vodiči, koristiti unapređenju kardiovaskularne medicinske misli danas“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije