Mesihović-Dinarević organizira veliki simpozij "Menadžment u zdravstvu"

Radiosarajevo.ba
Mesihović-Dinarević organizira veliki simpozij "Menadžment u zdravstvu"
Radiosarajevo.ba / Prof. dr. Senka Mesihović-Dinarević u Rimu
Svjetska kardiološka federacija svake godine 29. septembar obilježava kao Svjetski dana srca. Prvi put je obilježen 2000. godine.

Piše: Faruk Vele

U ovu akciju se, kao i prethodnih godina, uključio i Odbor za kardiovaskularnu patologiju Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine na čelu sa prof. dr. Senkom Mesihović-Dinarević, koji će Svjetski dan srca 2018. obilježiti simpozijem "Menadžment u zdravstvu s posebnim osvrtom na kardiovaskularne bolesti".

Studija Senke Mesihović-Dinarević oduševila učesnike Svjetskog kongresa kardiologa 

Akademik Senka Mesihović-Dinarević profesor na Univerzitetu Ujedinjenih nacija

Predavači će biti prof. Mesihović-Dinarević, prof. dr. Aida Ramić-Čatak iz Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, te prof. dr. Jasmina Selimović i prof. dr. Velma Pijalović sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Simpozij će se održati u ponedjeljak, 24. septembra 2018. godine s početkom u 11 sati u amfiteatru Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, Bistrik 7, 71000 Sarajevo.

Profesorici Mesihović-Dinarević ove godine je, podsjetimo, uručena odluka o nominaciji za redovnog profesora Evropskog Univerziteta za mir - Ujedinjenih nacija (UN), a nedavno je privukla pažnju stručne javnosti predavanjem na Svjetskom kongresu kardiologa.

Inače, dr. Mesihović-Dinarević je diplomirala kao student generacije na Medicinskom fakultetu 1982. godine. Dobitnica je nagrade Dr. Bogdan Zimonjić i Zlatne značke Hasan Brkić.

Objavila je više od 200 radova u domaćim i stranim medicinskim časopisima. Od 1982. godine bila je zaposlena na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, a na poziciji šefice Klinike nalazila se od 2003. godine.

Autorica je desetina knjiga i priručnika, recenzentkinja pet knjiga, mentorica u diplomskim radovima studenata pri Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i Sjedinjenim Američkim Državama, Visokoj zdravstvenoj školi i Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, kao i mentorica u brojnim magistarskim i doktorskim radovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije