Sarajevo se sprema za ljetni spektakl: 'Bentbaša Summer Fest' počinje ovog vikenda

1
Fena
Sarajevo se sprema za ljetni spektakl: 'Bentbaša Summer Fest' počinje ovog vikenda
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sve spremno za “Bentbaša Cliff Diving”

Skokovi u vodu 'Bentbaša Cliff Diving' bit će održani ovog vikenda deseti put na popularnom sarajevskom kupalištu Bentbaša.

Organizator Dino Bajrić istakao je da su ove godine odlučili da sam koncept prošire i naprave  pravi mali ljetni festival na jednoj od kultnih lokacija koja je značajna za grad Sarajevo.

"To je lokacija koja je historijska i dosta nas je odraslo kupajući se na Bentbaši, skačući, tako da je 'Bentbaša Summer Fest' cjelokupan naziv kompletnog projekta koji počinje danas 2. augusta i trajaće do 4. augusta, sa izuzetno dobrim programom", kazao je Bajrić.

Puštene julske naknade neratnim invalidima i civilnim žrtvama rata: Novi zakon u proceduri

Puštene julske naknade neratnim invalidima i civilnim žrtvama rata: Novi zakon u proceduri

'Bentbaša Summer Fest',  se održava od 2. do 4. augusta na dvije lokacije – Bentbaši i Darivi.

Bajrić je istaknuo da će festival uključiti, uz skokove i panel konferenciju, muzičke nastupe, umjetničke performanse, edukativne i sportske radionice za djecu i odrasle.

Press konferencija povodom “Bentbaša Cliff Diving”
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Press konferencija povodom “Bentbaša Cliff Diving”

Skakači, njih 25 koji dolaze iz BiH, regije, inostranstva, u nedjelju, 4. augusta, skakat će sa visine od 19 metara. Skakat će se u dvije kategorije, tradicionalni skokovi lasta i figurativni ‘high diving’ skokovi.

Bajrić je istaknuo da je riječ  o programu koji za cilj ima promociju, očuvanje lokaliteta Bentbaše, pa je u skladu s tim predhodin dana izvršeno čišćenje ovog lokaliteta.

Sve spremno za “Bentbaša Cliff Diving”
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Sve spremno za “Bentbaša Cliff Diving”

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda odao je priznanje organizatorima.

Magoda je podvukao da je riječ o važnom projektu i za turizam grada i općine Stari Grad, koja je, prije svega, turistička.

"Turisti koji dođu u Sarajevo, u Stari Grad, imaće priliku pogledati jedinstven događaj 'Bentbaša Cliff Diving'. Turisti  će imati priliku da iz Sarajeva sa ovog specifičnog događaja ponesu prelijepe uspomene, nezaboravno iskustvo", kazao je Magoda.

U našoj galeriji možete pogledati kako teku pripreme za 'Bentbaša Cliff Diving' 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije