Sarajevo: Premijer Nikšić razgovarao sa dobitnicima najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan

7
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Premijer Nikšić razgovarao sa dobitnicima najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan
Foto: Vlada FBiH / Nikšić sa dobitnicima Zlatnog ljiljana

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić razgovarao je danas u Sarajevu sa predsjednikom i članicama Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije Aljom Bošnjakovićem, Zlatom Gaziberom, Fadilom Bajrić i Dževadom Tataragić-Trešnjo.

Članice Saveza i dobitnice najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan zahvalile su se premijeru Nikšiću na pozivu istaknuvši da je ovo prvi put da ih je neko od zvaničnika primio u posjetu i razgovarao sa njima o problemima sa kojima se suočavaju kao žene dobitnice priznanja. Kazale su da vjeruju u podršku i cijene razumijevanje i premijera i cijele Vlade FBiH za boračku populaciju i njihove probleme. 

Premijer Nikšić se također zahvalio na podršci i povjerenju Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Vladi Federacije BiH.

Vlatko Glavaš o Sergeju Barbarezu: "On je rođeni lider, ne treba mu iskustvo da vodi reprezentaciju"

Vlatko Glavaš o Sergeju Barbarezu: "On je rođeni lider, ne treba mu iskustvo da vodi reprezentaciju"

"Ne radimo ništa što nije naša obaveza i zadatak. Briga o boračkoj populaciji među kojima su i žene, je miminum i cijenim što se sjećate i naših napora iz mog prethodnog mandata da se borcima skrbi na pravičan i sistemski način i to ćemo činiti i u narednom periodu. Svima nam treba više solidarnosti, podrške i međusobnog razumijevanja, te vam zahvaljujem što ste danas ovdje i vjerujete u Vladu FBiH", poručio je premijer Nikšić.

Sastanku je  prisustvovao je i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokimić koji se ranije sastao sa predstavnicima Saveza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije