Nikšić uoči sastanka Trojke s Dodikom i Čovićem: "Mi izdati nećemo"

16
Radiosarajevo.ba
Nikšić uoči sastanka Trojke s Dodikom i Čovićem: "Mi izdati nećemo"
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Nermin Nikšić

Predsjednik SDP-a i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić oglasio se uoči današnjeg sastanka stranaka Trojke sa koalicionim partnerima SNSD-om i HDZ-om u Sarajevu.

Nikšić kaže da se ne može svaki razgovor završiti konačnim dogovorom ili potpisanim sporazumom.

"Ali se nadam da smo svakim razgovorom bliži dogovoru. Nemojte ocjenjivati pojedinačne korake, ocjenjujete ono što postignemo ili ne postignemo. Dogovor je još teže postići u okrilju populizma koji je skoro potpuno poklopio političku scenu.

Foto kritika | Kada će se u Sarajevu konačno početi poštovati saobraćajni znakovi?

Foto kritika | Kada će se u Sarajevu konačno početi poštovati saobraćajni znakovi?

Prvi značajniji ispit vladajuće koalicije imamo u martu. Tada će se vidjeti da li smo i koliko bili uspješni. Taj ispit ćemo položiti samo ako postignemo dogovor oko zakona bitnih za jačanje pravne države", naveo je Nikšić.

Navodi da nije bitno koliko puta će 'morati sjesti i voditi teške pregovore, ali ćemo to raditi sve dok ne postignemo kompromis'.

"Jako je bitno da usvojimo zakone koji su bitni za otvaranje pregovora sa EU, a što je još važnije, koji će ojačati pravosudni aparat u BiH kako niko ne bi bio iznad zakona.

Ono što građani treba da znaju je da nijednim dogovorom nećemo umanjiti ili ukinuti prava niti jednog građanina i niti jednog naroda. A upravo time se najviše manipulira u javnosti. Mi izdati nećemo, niti od drugih tražimo da izdaju. Za SDP je svaki pedalj Bosne i Hercegovine podjednako važan, za nas su svi građani Bosne i Hercegovine podjednako važni i borimo se za svakog od njih", napisao je Nermin Nikšić.

Ne može svaki razgovor završiti konačnim dogovorom ili potpisanim sporazumom. Ali se nadam da smo svakim razgovorom...

Posted by Nermin Nikšić on Wednesday, February 7, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije