Sarajevo prelijepo izgleda u večernjim satima - meteorolozi objavili detaljnu prognozu za vikend

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevo prelijepo izgleda u večernjim satima - meteorolozi objavili detaljnu prognozu za vikend
Foto: S. P./Radiosarajevo.ba / Sarajevo u četvrtak popodne, 15. februara 2024.

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za naredne dane u Bosni i Hercegovini prognozirali naoblačenje koje će početi u petak, 16. februara.

Naši precizni meteorolozi su za vikend prognozirali kišu, koja će početi u subotu, 17. februara i trajat će sve do ponedjeljka.

Za petak očekuje se u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. U kasnim večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

U subotu, 17. februara, meteorolozi su prognozirali umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ili tokom noći u Bosni se očekuje slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

Najnovija informacija BHMeteo: 'Stiže snijeg, evo u kojim dijelovima BiH'

Najnovija informacija BHMeteo: 'Stiže snijeg, evo u kojim dijelovima BiH'

U nedjelju, 18. februara, očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, a dnevna od 7 do 14 stepeni.

U novoj sedmici koja je pred nama, 19. februara, u ponedjeljak, predviđa se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, a dnevna od 10 do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije