Sarajevo ponovo hladnije od Bjelašnice: Kakvo će nam vrijeme biti za vikend

Radiosarajevo.ba
Sarajevo ponovo hladnije od Bjelašnice: Kakvo će nam vrijeme biti za vikend
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo malo do umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -9 stepeni, Bugojno i Srebrenica -5, Ivan Sedlo, Jajce, Sarajevo, Tuzla i Zenica -4, Livno, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg i Stolac -3, Banja Luka, Bihać i Bjelašnica -2, Bijeljina, Doboj i Zvornik -1, Brčko 0, Trebinje 3, Mostar 4, Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike relativno su povoljne. U Bosni, nakon mjestimično tmurnog jutra, tokom dana će biti vedrije, u Hercegovini uz više sunca, pri tome će sjeverno strujanje remetiti osjet ugode. Opšta slika, pod uticajem nadolazeće promjene vremena, postepeno će se pogoršavati u poslijepodnevnim satima. Preporučljivo je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima porast oblačnosti. Vjetar u Bosni slab južni i jugozapadni, a u Hercegovini prije podne slaba bura, a poslije podne slabo jugo. Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu od 10 do 14 stepeni. U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno vrijeme. U ostatku dana pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Novo naoblačenje se očekuje krajem dana ili u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni.

U petak u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i sumaglicom. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima porast naoblake. Vjetar u Bosni slab južni i jugozapadni, a u Hercegovini prije podne slaba bura, a poslije podne slab jugo. Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 7 do 11, na jugu od 10 do 14 °C.

U subotu oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne i na planinama očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Poslije podne padavine prestaju u Posavini i Krajini, a u večernjim satima i u ostatku naše zemlje uz postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 10 do 14 °C.

U nedjelju jutro pretežno sunčano. Po kotlinama Bosne sa maglom i niskim oblacina. Tokom dana postepeni porast naoblake. Krajem dana i u večernjim satima očekuje se kiša, a na planinama snijeg. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

U ponedjeljak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno može biti slabe kiše. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 4 do 8, a dnevne od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije