Sarajevo: Pogledajte rušenje objekata na IX transverzali

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Pogledajte rušenje objekata na IX transverzali
Foto: Facebook / Rušenje objekata

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta potvrdio je kako su radovi na uklanjanju objekata na IX transverzali pri kraju, te da će oni biti gotovi do kraja dana.

"Ovog vikenda bit će završeno uklanjanje objekata na IX transverzali, velikom infrastrukturnom projektu, čiji je investitor Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Nakon što su ranije donesene odluke koje se tiču kupoprodaje privremenih objekata, uspješno su završene sve procedure za objekata, čije je uklanjanje u toku i time je omogućen nastavak radova i završetak kružnog toka na IX transverzali", poručio je ministar Šteta putem svog Facebooka.

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

Objavljena prognoza za naredne dane: Za vikend temperature i do 27 stepeni

🚧 Ovog vikenda bit će završeno uklanjanje objekata na IX transverzali, velikom infrastrukturnom projektu, čiji je...

Posted by Adnan Šteta on Sunday, August 7, 2022

Istaknuto je kako je do sada je za ove radove izdvojeno oko 27 miliona KM, a u pripremi je uz radove na IX transverzali i dodatna obnova i izgradnja određenih dijelova u ulici Džemala Bijedića.

Posted by Adnan Šteta on Sunday, August 7, 2022

Inače, IX transverzala obuhvata područje s desne strane rijeke Miljacke ka Alipašinom, odnosno dalje ka Centru ili ka Ilidži.

Očekuje se da se njenom izgradnjom znatno rastereti pravac ka Buća Potoku i Pofalićima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije