Ministar Šteta nakon sastanka sa roditeljima: Povećati sigurnost đaka u saobraćaju

0
Radiosarajevo.ba
Ministar Šteta nakon sastanka sa roditeljima: Povećati sigurnost đaka u saobraćaju
Foto: Vlada KS / Detalj sa današnjeg sastanka

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta održao je danas sastanak sa predstavnicima Vijeća roditelja Kantona Sarajevo i svih šest općinskih koordinacije ovog važnog tijela koje djeluje u oblasti obrazovanja.

Povod današnjem sastanku bila je realizacija zahtjeva roditelja učenika s područja Kantona Sarajevo, s ciljem unapređenja sigurnosti u saobraćaju sve naše školske djece.

"Izuzetno sam zadovoljan prijedlozima, konstruktivnošću i idejama roditelja djece koja pohađaju škole u našem kantonu. Mnogo je realizovanih projekata pri našem Ministarstvu koji su već unaprijedili sigurnost naših učenika, ali obzirom na sve prijedloge građana na Danu otvorenih vrata i razgovor sa Vijećem roditelja KS, fokus našeg djelovanja u narednoj godini, pored infrastrukturnih projekata, bit će i na sigurnosti u saobraćaju oko i na putu do škole", kazao je ministar Šteta nakon ovog sastanka.

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

SDA usvojila 13 zaključaka: "Pozivamo Trojku da prestanu gaziti dostojanstvo bošnjačkog naroda"

Ovom prilikom, ministar je upoznao roditelje sa svim planiranim aktivnostima, ali i sa izazovima koje su evidentne u podjeli nadležnosti.

Roditelji su na ovom sastanku detaljno predočili i objasnili ministru koje su to prioritetne aktivnosti na kojima se u narednom periodu treba što prije djelovati.

"I djelovat ćemo. Zajedničkim radom, analizom svih njihovih prijedloga i komunikacijom o svim projektima, uspostavit ćemo saradnju i pokušati sigurnost djece podići na najveći nivo, te značajno poboljšati saobraćajne uvjeta za sve njih", najavio je ministar Šteta.

Na kraju ovog vrlo konstruktivnog sastanka istaknuto je kako je, pored saobraćajnih izazova, mnogo i onih na koje Ministarstvo saobraćaja KS ne može direktno uticati, s tim da će on i njegovi saradnici sve takve zahtjeve pokušati usmjeriti i na niže nivoe vlasti, kao i na druga resorna ministarstva, kako bi i svi oni u vrh svojih prioriteta djelovanja stavili baš ovu tematiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije