Sarajevo: Nepoznati vozač se zalijetao prema vozilu Nenada Nešića, iskočio iz suprotne trake

22
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Nepoznati vozač se zalijetao prema vozilu Nenada Nešića, iskočio iz suprotne trake
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine je saopćeno da se u Sarajevu danas, 21. augusta, dogodio incident u kojem je nepoznati vozač automobila napao na ministra Nenada Nešića. 

"Danas se u Sarajevu dogodio ozbiljan incident u kojem je vozilo u kojem se nalazio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, bilo meta napada od strane drugog automobila. Nepoznati vozač presjekao je putanju kretanja vozila ministra, uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica", saopćeno je iz ministarstva. 

U saopćenju navode da se vozač automobila zalijetao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbjeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač spriječen u prvom pokušaju on je iz trake suprotnog smjera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbjeđenja. Na sreću, zahvaljujući brzoj reakciji službenih lica, ministar Nešić je bezbjedno ispraćen na svoje radno mjesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident.

BH Meteo se oglasio: "Slijede nove vrućine, krajem sedmice temperature do 35°C"

BH Meteo se oglasio: "Slijede nove vrućine, krajem sedmice temperature do 35°C"

Ministarstvo sigurnosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mjere kako bi se osigurala bezbjednost ministra, ali i svih građana.

"Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom", naveli su iz ministarstva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (22)

/ Povezano

/ Najnovije