Novi detalji pucnjave u Sanskom Mostu: Napadač pokušao presuditi sebi nakon trostrukog ubistva

4
Radiosarajevo.ba
Novi detalji pucnjave u Sanskom Mostu: Napadač pokušao presuditi sebi nakon trostrukog ubistva
Foto: Nezavisne / Srednja škola u kojoj se dogodila pucnjava

U Gimnaziji u Sanskom Mostu desila se velika tragedija kada je pomoćni radnik te škole Mehmed Vukalić rano jutros, 21. augusta, pucao u troje radnika koje je i ubio.

Prema izjavama očevidaca pomoćni radnik ušao je naoružan u objekat Gimnazije gdje je ciljano tražio određene ljude, pišu Nezavisne novine

Pucao je, kako saznaju "Nezasvisne novine", u direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, profesoricu engleskog Gordanu Nidžan, i sekretaricu Nisvetu Kljunić.

Poznato u kakvom je zdravstvenom stanju ubica iz Sanskog Mosta

Poznato u kakvom je zdravstvenom stanju ubica iz Sanskog Mosta

Iz MUP.-a USK su za ovaj portal potvrdili da su ubijena tri radnika srednje škole, te da je osumnjičeni nakon toga pokušao presuditi i sebi tako što je pucao u prsa. Odvezen je u teškom stanju u UKC u Banju Luku.

Motiv su navodno određene nesuglasice koje su ranije postojale jer su ljudi koji su upucani bili dio komisije koja je suspendovala Vukalića.

U toku je uviđaj, a školu su okružile jake policijske snage. Na licu mjesta se okupio veliki broj profesora koji su u stanju šoka, jer su mnogi i sami prisustvovali ovom događaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije