Sarajevo jutros toplije od Mostara: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad opet stiže snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo jutros toplije od Mostara: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad opet stiže snijeg
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. Slabi lokalni pljuskovi su registrovani na zapadu i sjeveru Bosne. Zbog očekivanih, jačih udara vjetra upaljen je i žuti meteoalarm.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 2; Sokolac i Zenica 5; Ivan Sedlo i Mostar 9; Široki Brijeg i Tuzla 10; Livno i Srebrenica 11; Gradačac 12; Sarajevo i Trebinje 13; Banja Luka, Bugojno i Sanski Most 14; Bihać i Stolac 15; Neum 16°C.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su nepovoljne. Nestabilno i vjetrovito vrijeme loše će djelovati na osjetljive osobe. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata postepeno će jačati sa odmicanjem dana. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, reumatskih bolova, lošijeg raspoloženja, u noći problemi sa snom. Poželjno je izbjegavati teže fizičke aktivnosti.

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Veći dio dana sa slabim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima. Više padavina se očekuje u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 18°C. U Sarajevu oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša je u jutarnjim satima kada je moguća i grmljavina. Veći dio dana slabije padavine. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar prije podne južnog smjera. U jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima juga. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever. Temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

U petak u Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kišom. Na planinama će padati slab snijeg. Od večernjih sati i tokom noći na subotu i u niznama može padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine prije podne razvedravanje. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 11°C.

AccuWeather: Upaljen žuti meteolaram u ovom dijelu BiH

AccuWeather: Upaljen žuti meteolaram u ovom dijelu BiH

U subotu u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

U nedjelju u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije na jugu zemlje. Vjetar većinom slab. Umjerena bura prije podne na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu do 11°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije