AccuWeather: Upaljen žuti meteolaram u ovom dijelu BiH

0
Radiosarajevo.ba
AccuWeather: Upaljen žuti meteolaram u ovom dijelu BiH
Foto: N.G / Radiosarajevo / Najavljen jak vjetar

Na snazi je žuti meteoalarm zbog najavljenih jačih udara vjetra, evidentirano je na stranici AccuWeather.

Upozorenje koje je izdato zbog najavljenih udara vjetra između 40 i 60 kilometara na sat na snazi je danas, 12. decembra, od 12 sati.

Žuti meteoalarm upaljen je za centralni dio Bosne i Hercegovine, a podrazumijeva dijelove Srednjebosanskog, Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i kantona Sarajevo.

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Dva muškarca pretukla policajca prilikom hapšeja: Jedan uspio pobjeći

Po prognozi AccuWeathera, očekuje se da će se vjetar smiriti do 18 sati.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostatku zemlje prije podne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 7 do 13 °C.

Upaljen žuti meteoalarm
Foto: Prtscr/Accuweather: Upaljen žuti meteoalarm

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu 13.12.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar mijenja smjera na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 13, a dnevna 12 do 18 °C. 

četvrtak 14.12.2023., oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Tokom poslijepodneva u Hercegovini prestanak padavina. Vjetar slab promjenjivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 10, na jugu do 13 °C.

petak 15.12.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 8, a dnevna od 2 do 6, na jugu od 8 do 12 °C. 

subotu 16.12.2023., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama centralne i istočne Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije