Objavljena prognoza do kraja sedmice: Temperature i do 17 stepeni, a onda velika promjena

1
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja sedmice: Temperature i do 17 stepeni, a onda velika promjena
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sniježna nedjelja u Sarajevu

Danas je u našoj zemlji preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima moguća je lokalno slaba kiša.

U utorak i srijedu očekuje nas relativno toplo vrijeme, u srijedu pred kišu i jačanjem južnog vjetra lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguće su temperature i do 17°C. U srijedu navečer prolazno jače padavine širom zemlje, najavili su BH. meterolozi.

Vremensku prognozu do 17. decembra prenosimo u cijelosti:

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Noć na utorak, 12. decembar – Večernji sati ponedjeljka i noć na utorak će donijeti uz naoblačenje prolazno kišu većem dijelu zemlje. Padavine nisu obilne. Zbog porasta temperature po visini kiša će padati i na većini naših planina, snijeg je jedino moguć na najvišim vrhovima od oko 1700 m nadmorske visine.

Utorak, 12. decembar – U Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, lokalno uz malo kiše. U ostatku zemlje nešto sunčanije i suho, a najviše sunčanog vremena na istoku i sjeveroistoku Bosne. Po kotlinama lokalno moguća dugotrajna magla.
Jutarnja temperatura u utorak između -1 i 5, na jugu do 8°C. Dnevna temperatura između 7 i 12, lokalno do 14°C. Vjetar slab, rijetko umjeren južni tokom dana. Navečer i u noći na srijedu većinom povremeno umjeren jugo.

Meteorolozi objavili prognozu do 25. decembra: Kad se očekuju jače padavine?

Meteorolozi objavili prognozu do 25. decembra: Kad se očekuju jače padavine?

Srijeda, 13. decembar - U srijedu postepeno naoblačenje u svim krajevima. Kiša najprije u Hercegovini, na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a kasnije u srijedu poslijepodne i navečer kiša će postepeno sa sjevera zahvaćati čitavu zemlju. Prolazno jača kiša širom zemlje.

U srijedu navečer i u noći na četvrtak sa sjevera prodor hladnijeg zraka s kojim će kiša na nadmorskim visinama iznad 1200 m prelaziti u susnježicu i snijeg. Iako će to tada biti već na izmaku padavina pa se tako nikakve veće snježne padavine na planinama ne očekuju.

Jutro u srijedu usljed jačanja juga većinom osjetno toplije, osim po kotlinama. Jutarnja temperatura u srijedu većinom između 6 i 13°C, po kotlinama temperatura oko nule. Dnevna temperatura većinom između 10 i 15, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 17°C. Vjetar većinom umjeren južni i jugozapadni, lokalno na planinama uz jake udare.

Četvrtak, 14. decembar – U četvrtak većinom pretežno oblačno vrijeme, u sjevernim dijelovima Bosne i u Hercegovini uz lokalno sunčane periode tokom dana. U četvrtak bez većih padavina, biće ih lokalno tokom dana u centralnim i istočnim dijelovima Bosne te u jutarnjim satima u Hercegovini. Padaće kiša, a na nadmorskim visinama iznad 1000 m susnježica i snijeg.
Od četvrtka temperatura u postepeno padu.

Petak, 15. decembar  – Petak bi većem dijelu Bosne donio umjereno do pretežno oblačno vrijeme, lokalno u centralnim i istočnim dijelovima malo padavina – kiša u nižim krajevima, a susnježica i snijeg na nadmorskim visinama iznad 700 m. U Hercegovini i na jugozapadnu Bosne bi u petak bilo pretežno sunčano vrijeme.

Vikend, 16. i 17. decembar – Za vikend prema trenutnim prognozama očekuje se prohladno i uglavnom suho vrijeme. Više sunčanog vremena u Hercegovini i na zapadu Bosne, dok bi u ostatku zemlje bilo promjenjivo oblačno.

U petak i subotu širom zemlje je moguć povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U Hercegovini i na zapadu Bosne umjerena do na udare jaka bura. Hladnije, najhladnije u subotu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije