Bihać jutros topliji od Neuma: Objavljena prognoza do petka - evo kakvo će vrijeme biti ove sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Bihać jutros topliji od Neuma: Objavljena prognoza do petka - evo kakvo će vrijeme biti ove sedmice
Foto: M. M. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo jutros, 11. decembar

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno. U Bosni po kotlinama ima magle, zbog čega je u regijama Sarajevo, Banja Luka, Višegrad, Foča i Prijedor upaljem i žuti meteoalarm.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Sokolac -3; Livno -2; Drvar, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla -1; Banja Luka, Sanski Most 0; Bugojno, Doboj, Široki Brijeg, Stolac, Zenica 1; Bijeljina 2; Gradačac, Trebinje 3; Mostar 5; Neum 7; Bihać 8; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Bioprognoza: Malo ugodnije u odnosu na protekli dan, ali još uvijek hladno, primjereno kalendaru, usljed čega su kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće jače tegobe. Blagi porast temperatura sredinom dana, uz povremene sunčane intervale, ipak će opštu sliku činiti nešto ljepšom. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Vlada Portugala odbija pokrenuti proces isplate odštete za zločine transatlantskog ropstva

Danas će u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalno slaba kiša u centralnim i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša u većini područja, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab promjenjivog smjera. Dnevna temperatura 4 do 10, u južnim i sjevernim područjima zemlje do 12 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima. Dnevna temperatura oko 6 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva slaba kiša u većini područja, a tokom noći u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, a dnevna 7 do 12 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša širom zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar mijenja smjera na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna 10 do 16 °C.

Meteorolozi upalili alarm i objavili upozorenje: Pogledajte i prognozu do četvrtka

Meteorolozi upalili alarm i objavili upozorenje: Pogledajte i prognozu do četvrtka

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od 4 do 10, a u Hercegovini do 10 do 15 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U nizinama Bosne povremeno sa slabom kišom ili susnježicom, a u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 2 do 6, na jugu od 8 do 12 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije