Meteorolozi upalili alarm i objavili upozorenje: Pogledajte i prognozu do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi upalili alarm i objavili upozorenje: Pogledajte i prognozu do četvrtka
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama pada kiša, ledena kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg, zbog čega je upaljen i žuti meteoalarm, a upozorenje meteorologa glasi:

"U planinskim područjima očekuje se formiranje sniježnog pokrivača 5-15 centimetara. Budite svjesni rasprostranjenog snijega i/ili leda na saobraćajnicama i trotoarima. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom. Budite pažljivi kada hodate, vozite biciklo ili vozite automobil uslijed klizavih površina."

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bjelašnica -4; Srebrenica -3; Tuzla i Zenica -2; Bugojno -1; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo i Prijedor 0; Bijeljina i Sarajevo 1; Široki Brijeg 2; Livno 3; Bihać, Mostar i Trebinje 4; Neum 9°C.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će padati kiša, ledena kiša ili susnježica koji mogu prelaziti u snijeg. U višim područjima će padati samo snijeg. Padavine se premještaju sa zapada prema istoku zemlje. Sredinom dana padavine prvo prestaju na području Krajine, a u večernjim satima na istoku Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu do 11°C. U Sarajevu oblačno sa kišom ili ledenom kišom koji mogu preći u susnježicu. Poslije podne prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša dio prijepodneva. Na planinama može padati slab snijeg. Nova slaba kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime: Velike gužve na Bjelašnici

Hajdemo u planine, jer tamo nema zime: Velike gužve na Bjelašnici

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine su u jutarnjim satima. Na planinama može padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu do 15°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije