Sarajevo: Irfan Čengić poslao poruku stanovnicima općine Stari Grad

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Irfan Čengić poslao poruku stanovnicima općine Stari Grad
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Irfan Čengić

Irfan Čengić, zastupnik (SDP) u Skupštini Kantona Sarajevo uputio je, putem društvenih mreža, poruku stanovnicima sarajevske općine Stari Grad.

"Pozivamo sve ljude Starog Grada da u nedjelju glasaju ZA opoziv načelnika Općine. Svaku odluku ljudi ćemo poštovati", naveo je.

Bilo da se odluče da je nakon 15 godina vrijeme da se okrene novi listi ili da se nastavi blokada u kojoj je Općina od maja mjeseca, opterećena sudskim procesima koji će trajati još dugo, poručio je Čengić.

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

Puljić se javio iza ponoći: 'Kukaju u Beogradu kako je cijeli zapadni svijet ustao protiv Srbije'

"I pored toga što je tužilaštvo potvrdilo jednu optužnicu a za druge objavilo ozbiljne dokaze, smatramo da je svako nevin dok sud ne dokaže suprotno. Ali isto tako Općina i građani ne smiju biti taoci ničijeg sudskog procesa", zaključio je.

Čengić je, dodajmo i to, jedan od vjerovatnih kandidata za poziciju načelnika ove općine.

Referendum za opoziv načelnika Ibrahima Hadžibajrića bit će održan u nedjelju, 23. jula, a pravo glasa ima 36.193 glasača, koji će odgovoriti na pitanje da li su "Za" ili "Protiv" opoziva općinskog načelnika.

Posljednje pripreme za Referendum o opozivu načelnika Općine Stari Grad

Posljednje pripreme za Referendum o opozivu načelnika Općine Stari Grad

Glasači u Starom Gradu će u nedjelju moći glasati na 46 biračkih mjesta, od sedam do 19 sati, a prvi preliminarni rezultati referenduma mogu se očekivati sedam sati nakon zatvaranja biračkih mjesta. Za konačne rezultate bit će potrebno sačekati prebrojavanje glasova iz inostranstva.

Nakon provedenog referenduma, u ovisnosti od rezultata, CIK BiH će verificirati odluku o oduzimanju ili nastavku mandata općinskom načelniku Ibrahimu Hadžibajriću.

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo donijelo je 12. juna ove godine Odluku o pokretanju opoziva općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića. Podsjetimo, Hadžibajrić je nedavno negirao krivicu pred Općinskim sudom u Sarajevu po optužnici koja je podignuta u aprilu, a koja ga tereti da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije