Čengić putem Twittera pitao ministra Edina Fortu: 'Može li se konačno Vlada FBiH natjerati da...'

7
Radiosarajevo.ba
Čengić putem Twittera pitao ministra Edina Fortu: 'Može li se konačno Vlada FBiH natjerati da...'
Foto: Privatni album / Irfan čengić, Edin Forto i Andrijana Katić

Nakon što je prije 10 dana Edin Forto, predsjednik Naše stranke i ministar komunikacija i prometa, objavio fotografiju sa Federalnom ministricom prometa i komunikacija Andrijanom Katić u Brčkom gdje je govorio o ubrzanja projekata, poput autoceste Tuzla - Brčko - Orašje i Vukosavlje - Brčko - Bijeljina, u subotu, 15. jula, nevečer na Twitteru se oglasio Irfan Čengić, zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Njegovu objavu na na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Ministre Edin Forto može li konačno da se natjera Vlada FBiH i nova ministrica da poštuje državne akte i smanji eko test. Jer za pet godina građani su opljačkani za preko 80 miliona KM koje nisu zapravo otišle u budžet već privatnim kompanijama.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Poniznost ispod ćize

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Poniznost ispod ćize

Prošla Vlada FBiH je tolerisala kršenje državnih akata koje je sprovodio Denis Lasić kao ministar. Kao državni ministar bi se trebali potruditi da pljačka građana u jednom entitetu prestane i jer RS poštuje državne akte u ovom slučaju. Ako vam treba više info stojim na raspolaganju a ekipa CIN BiH odlične analize ima", napisao je Irfan Čengić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije