Sarajevo i dalje "korona-free" zona: Prestaje objava dnevnih izvještaja o zaraženim

Radiosarajevo.ba
Sarajevo i dalje "korona-free" zona: Prestaje objava dnevnih izvještaja o zaraženim
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Opća bolnica Sarajevo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u protekla 24 sata su na koronavirus testirane 27 osoba te nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

U periodu od 31. januara do 1. juna 2020. godine ukupno je testirano 7.978 osoba, izliječene su 104 osobe uz zabilježenih šest smrtnih slučajeva.

Prema obavještenju Zavoda za javno zdravstvo KS, s obzirom na to da je prestalo stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH i da je završena prva faza epidemiološkog nadzora u Kantonu Sarajevo, u narednom periodu neće se dostavljati dnevni epidemiološki izvještaji kao što se to do sada radilo.

"Trenutno u Kantonu Sarajevo nema oboljelih, a u slučaju ponovne pojave oboljelih pravovremeno ćemo Vas obavijestiti o tome", poručeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Sve informacije su dostupne preko GIS sistema koji je pokrenut u suradnji sa Zavodom za statistiku i informatiku KS na ovom LINKU

Na evidenciji Službe za zapošljavanje KS trenutno se nalaze 63.864 osobe. Sa
današnjim danom 366 osoba je manje na evidenciji ove Službe u odnosu na 18. maj
kada je zabilježen najveći broj prijavljenih. Od tog dana se prosječno 30 osoba odjavi
sa evidencije Službe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije