Aerodromi zatvoreni i danas, prvi komercijalni let iz Sarajeva tek u srijedu

B. T.
Aerodromi zatvoreni i danas, prvi komercijalni let iz Sarajeva tek u srijedu
Foto: EPA-EFE / Germanwings

Danas prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Praktično, kako je to saopćeno nakon prošlosedmičbe sjednice Vijeća ministara, od 1. juna otvaraju se granični prijelazi na aerodromima u BiH te će se primjenjivati odredbe ranije donesenih odluka o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa u BiH.

Ipak, prvi komrcijalni letovi nakon dvomjesečne paute, neće biti obavljeni danas. 

Naime, kako nam je kazala Sanja Bagarić, glasnogovornica Aerodroma Sarajevo, praktično, zabrana važi danas, jer odluka prestaje važiti tek u punoć. 

Kako nam je kazala, najveći aerodrom u BiH sutra će imati određene cargo letove, a prvi komercijalni let zakazan je za srijedu, 3. juni. Radi se o letu kompanije Vizz Air za Budimpeštu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije