Sarajevo dobiva novi izgled: Dio pruge pretvara se u rotirajuću saobraćajnicu

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo dobiva novi izgled: Dio pruge pretvara se u rotirajuću saobraćajnicu
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Gostujući u Forumu odgovornosti, koji je organizovao Centar civilnih inicijativa (CCI), ministar saobraćaja Adnan Šteta je obrazložio kakva će tramvajska pruga biti nakon rekonstrukcije te da neće biti upotrebljiva samo za tramvaje, već i za vozila hitnih službi tokom saobraćajnih gužvi.

"Pruga više neće izgledati kao što sada izgleda. Između nje će biti betonske ploče, a stvorit će se uslovi da određene dionice pruge pretvorimo u 'rotirajuću' saobraćajnicu. To znači da npr. policija ili hitna pomoć tuda mogu voziti", kazao je Šteta.

Ranije je objavljeno da će rekonstrukcija trajati dvije godine, a da je ponude za rekonstrukciju poslalo šest kompanija: CSI&REC iz Kine, China Civil Engineering Construction iz Kine, YM - Aypiray Joint Venture, Euro-Asfalt i Duha iz Bosne i Hercegovine i Slovačke, Strabag iz Austrije i Gulemark iz Turske.

Radovi će koštati 20 miliona eura.

Adnan Šteta - undefined

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Adnan Šteta

Kako je potvrdio za portal Radiosarajevo.ba ministar saobraćaja Adnan Šteta ugovor s kompanijom koja će rekonstruisati tramvajsku prugu u Sarajevu još uvijek nije potpisan.

" Ugovor je pri kraju finaliziranja, ali još nije završen. Iduće sedmice će biti više detalja", kazao je danas Šteta za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije