Saradnja MUP KS i Fakulteta političkih nauka, educirani policijski službenici

Radiosarajevo.ba
Saradnja MUP KS i Fakulteta političkih nauka, educirani policijski službenici
Foto: MUP KS / Saradnja FPN i MUP KS

Od 9. do 12. marta Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) je u saradnji s Fakultetom političkih nauka u Sarajevu organizovalo specijalističku obuku za ciljne grupe policijskih službenika, saopćeno je iz MUP-a KS.

Specijalistička obuka na temu Savremene strateške metode u funkcionisanju i radu policije sa zajednicom je izvedena od strane profesora Fakulteta političkih nauka, kroz četiri modula i to:

Modul 1 – Savremene strateške metode u funkcionisanju i radu policije;
Modul 2 – Policijski integritet i borba protiv korupcije;
Modul 3 – Policijski legitimitet i mehanizmi nadzora i kontrole nad radom policije i
Modul 4 – Strategije komuniciranja policije s okruženjem.

Kako je saopćeno, prevashodni cilj specijalističke obuke je bio jačanje kompetencija policijskih službenika u primjeni savremenih metoda u funkcionisanju i radu policije sa zajednicom.

Saradnja FPN i MUP KS - undefined

Foto: MUP KS: Saradnja FPN i MUP KS

Nadležni u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo će i u narednom periodu, u skladu sa planiranim aktivnostima i kroz organizovanje modula stručnog usavršavanja sa ovim, ali i drugim fakultetima Univerziteta u Sarajevu, nastojati da doprinesu poboljšanju kvalitete obuke i osposobljenosti policijskih službenika za izvršavanje poslova u određenim, specifičnim područjima sigurnosti.

Po okončanju obuke organizovana je svečana ceremonija uručenja certifikata za 35 učesnika,polaznika obuke, a certifikate su uručili prof. dr. Sead Turčalo, dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i Mustafa Bešić, šef Ureda policijskog komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije