Sankcije djeluju: Ugašen račun jedne stranke iz manjeg bh. entiteta

5
Radiosarajevo.ba
Sankcije djeluju: Ugašen račun jedne stranke iz manjeg bh. entiteta
Foto: Screenshot / Milan Miličević

Predsjednik SDS-a Milan Miličević je danas, 29. februara, potvrdio da je račun ove stranke u banci ugašen. 

Kako je Miličević rekao u razgovoru za portal Nezavisne, račun sankcije je ugašen zbog sankcija OFAC-a (Ureda za kontrolu imovine stranaca u SAD-u). 

"Ako je politički subjekt bez računa, njegovo poslovanje i finansiranje je značajno ugroženo. Mi smo, poštujući zakon funkcionisali na taj način, a sada se onemogućavaju finansijski transferi, iz lokalnih budžeta, stranačkog i svega ostalog. Dakle radi se o očiglednom finansijskom problemu, ali ponavljam, ne političkom, jer ćemo mi nastaviti da radimo i politički djelujemo", rekao je Miličević. 

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Vladika Grigorije: Prečesto su naše svađe, srpske i bošnjačke, bivale za tuđi račun

Dodao je: "Iskoristili smo pravna sredstva, uložili smo žalbe banci, Agenciji za bankarstvo, Ombudsmanu, jer su na ovaj način ugrožena zagarantovana prava. Sada idemo u pravnu proceduru i tražimo mogućnosti da taj račun otvorimo na legalan način ponovo." 

SDS je pod sankcijama iz SAD-a još od 2004. godine. Pod američkim sankcijama su i brojni funkcioneri iz manjeg bh. entiteta, uključujući Milorada Dodika, Željku Cvijanović i Nikolu Špirića, između ostalih. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije