Sanja Vulić: "Puno babica, kilava dječica. Partneri iz Trojke moraju više razgovarati između sebe"

3
L. M.
Sanja Vulić: "Puno babica, kilava dječica. Partneri iz Trojke moraju više razgovarati između sebe"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sanja Vulić

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, nakon otkazane sjednice ovog doma kazala je da su iz ove stranke tražili da se svi sporazumi koji su za ratifikaciju objedine i istovremeno glasa, to je 'praksa već godinama'.

"Stav kolega Zvizdića i Kojovića je bio suprotan. Kada smo insistirali da kažu zašto, Kojović je rekao da ne mogu podržati tačku tri jer je na čelu institucije koja treba da provede sporazum osoba pod sankcijama. Pitala sam koja osoba, rekao je ministar Šeranić.

Kada sam ga informisala sa provjerenim informacijama da je za to zadužen Milenko Dulić iz Ministrastva zdravlja RS i da su sami finansijeri pristali da on bude zadužen za realizaciju projekta onda je rekao da je zapravo pravi razlog zašto nisu za objedinjavanje sporazuma činjenica da zakon o radu i institucijama BiH nije dobio podršku delegata u Domu naroda. Rekla sam da nas ne mogu tako ucjenjivati jer smo mi iz Predstvničkog doma jasnu podršku dali", rekla je Vulić.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Kazala je da ovo 'igra politike' jer to nisu koalicioni dogovori i konkretni stavovi.

"Ja razumijem da postoji opravdana ljutnja jer zakonsko rješenje nije dobilo podršku i to je nešto što može da se popravi, ali ako ovakav višemilionski projekat propadne nema popravke. Ovo nije ozbiljno političko ponašanje. Ne mogu reći da je kriza u koaliciji, ali naši pratneri kolege iz Trojke moraju malo više između sebe da razgovaraju jer po staroj narodnoj 'puno babica, kilava dječica' bojim se da nigdje nećemo stići", istakla je Vulić.

Otkazana hitna sjednica Predstavničkog doma: Trojka i SDA nisu željeli prihvatiti uslov SNSD-a

Otkazana hitna sjednica Predstavničkog doma: Trojka i SDA nisu željeli prihvatiti uslov SNSD-a

Podsjetimo, današnja hitna sjednica je otkazana nakon neusvajanja dnevnog reda. Stranke Trojke uz podršku SDA, koja je u opoziciji, nisu željeli glasati za projekat u bh. entitetu RS nakon što je SNSD odbio glasati za privilegije za porodilje u institucijama.

SNSD je tražio saglasnost za ratifikaciju Ugovora o finansiranju koji je zaključen između Bosne i Hercegovine, entiteta RS i Evropske investicione banke, a u vezi s Projektom medicinskog kompleksa Banja Luka.

Još jedan od razloga zašto SDA i Trojka nisu prihvatile prijedlog SNSD-a je taj što je ova stranka u Domu naroda oborila nekoliko važnih zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije