Sanja Vulić postala 'stručnjakinja' i za državnu imovinu: Današnja meta su joj Komšić i Bećirović

11
Radiosarajevo.ba
Sanja Vulić postala 'stručnjakinja' i za državnu imovinu: Današnja meta su joj Komšić i Bećirović
FOTO: Facebook / Sanja Vulić

Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Sanja Vulić,  koja često preuzima ulogu advokata stranačkog šefa Milorada Dodika, ovaj put je napala članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića zbog zakona o državnoj imovini.

Za medije iz bh. entiteta RS kazala je da je "na političkoj sceni BiH u toku intenzivno raspakivanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sada i sve izraženija želja da dođe kraj dejtonske BiH, što jasno poručuju dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH".

Reagujući na to što su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović uputili u proceduru prijedloga zakon o državnoj imovini BiH, Vulić tvrdi da je "Dejtonom jasno definisano da imovina pripada entitetima, ali očigledno da to ne zanima bošnjačke političare, niti međunarodnu zajednicu", što nije tačno.

Iz Tužilaštva o ubistvu u Gradačcu: Otkriveni identiteti i šta je pronađeno na mjestu zločina

Iz Tužilaštva o ubistvu u Gradačcu: Otkriveni identiteti i šta je pronađeno na mjestu zločina

"Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva svojim nerazumnim potezima skoro svakodnevo pokazuju šta im je cilj - unitarna BiH, bez entiteta, sa dominacijom bošnjačkog naroda nad Srbima i Hrvatima", rekla je Vulić.

Prema njenim riječima, 'prvi korak na tom putu bio je oduzimanje pozicije člana Predsjedništva, u sadašnjem slučaju, hrvatskom narodu, a naredni je jurišanje na imovinu'.

"Da jednonacionalne zemlje nemaju budućnost, to bi morali znati i ambasadori SAD i Velike Britanije. No, ko šta zna i želi, nije naša stvar. RS je za dejtonsku BiH, a bilo kakav drugi avanturizam predstavlja kraj državne zajednice BiH", navela je Vulić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije