SBB odlučio: Sanela Prašović–Gadžo kandidatkinja za načelnicu Novog Grada

B. T.
SBB odlučio: Sanela Prašović–Gadžo kandidatkinja za načelnicu Novog Grada
Foto: Facebook / Sanela Prašović-Gadžo

Sanela Prašović–Gadžo kandidatkinja je Saveza za bolju budućnost (SBB) za načelnicu Novog Grada, najmnogoljudnije općine u Bosni i Hercegovini. 

Potvrdila je to za Radiosarajevo.ba Prašović–Gadžo, kazavši da je Predsjedništvo stranke danas zvanično donijelo tu odluku.

Ona trenutno obnašava funkciju sekretara stranke i zastupnica je u Parlamentu FBiH. 

"Iskreno me raduje, čast mi je i zadovoljstvo da je SBB prepoznao da je vrijeme da poziciju načelnice preuzme žena. Cijeli život živim u Novom Gradu, znam svaku ulicu, dio, svaki problem, znam koji su nedostaci i problemi koje treba rješavati kako bi ova općina postala prosperitetnija, sigurnija. Novi Grad je moj dom, sigurna sam da sa zajedno sa prijateljima, košijama poznanicima, stanovnicima, mogu napraviti dobar rezultat, kaže Prašović-Gadžo, uvjerena u pobjedu.

Upitana šta joj to najviše smeta u ovoj općini, pominje probleme građana u padinskim dijelovima, cestovnu infrastrukturu te naglašava da se mora povećati sigurnost, puno raditi na okolišnoj politici...

"Niz je drugih problema, znam ulice po kojima još stoje rupe, ulice koje su neosvjetljene... Budžet se mora potpuno prestruktuirati, neke stvari moraju se drugačije raditi", dodaje Prašović-Gadžo. 

Upitana za političke konkurente, ona kaže da joj oni nisu otežavajuća okolnost. 

"Ja sam sa realizovanom karijerom ušla u politiku. Građani znaju ko sam ja, šta sam radila: od prvi linija na Žuči i Mojmilu tokom rata, do danas. Za mene ovo nije teška borba, već put da općina Novi Grad dobije prvu načelnicu", zaključuje naša sagovornica. 

Danas i o saradnji sa DF-om

Tokom dana SBB će odlučiti i o imenima za druge načelničke pozicije u BiH i njihovom broju, kao i o ovjeravanju kandidatskih lista za općinske vijećnike na nivou kompletne BiH. Predaja listi predviđena je za ponedjeljak. 

Kako navode iz SBB-a, više članova Predsjedništva SBB-a danas je otvorilo pitanje i nastavka saradnje sa DF-om.

Naime, poručuju iz ove stranke, više članova Predsjeništva SBB-a zatražilo da se danas donese obavezujuća odluka za sve ministre SBB-a u Vladi FBiH i članove nadzornih i upravnih odbora da više ne glasaju za imenovanja kadrova DF-a, odnosno da ta imenovanja nesmetano obavljaju SDA i HDZ koji imaju apsolutnu većinu u Vladi FBiH.

Na osnovu obimnog dnevnog reda i aktuelnosti tema, očekuje se da će sjednica Predsjedništva SBB-a trajati do kasnih popodnevnih sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije