Sanela Prašović ogorčena nakon smrti Azre Spahić: "Za mene je to sinoć bilo vrlo svjesno ubistvo"

9
Radiosarajevo.ba
Sanela Prašović ogorčena nakon smrti Azre Spahić: "Za mene je to sinoć bilo vrlo svjesno ubistvo"
FOTO: Društvene mreže / Sanela Prašović, Azra Spahić

Bivša federalna zastupnica i novinarka Sanela Prašović-Gadžo oglasila se na društvenim mrežama nakon što je preminula mlada doktorica Azra Spahić nakon što ju je automobilom 'pokosio' Armin Berberović.

Nesreća se dogodila u petak, malo prije ponoći, na Marijin Dvoru u Sarajevu, a povrijeđene su još dvije djevojke od kojih je jedna u teškom stanju, a druga puštena na kućno liječenje.

Obajvu Sanele Prašović-Gadžo prenosimo u cijelosti, bez redakcijskih intervencija.

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

Bursać: Quo vadis zabludjela Srbijo, šta ćemo sa Dinkom?

"Ne volim mjesec maj jer mi uvijek donosi tugu u život. Strepim kad se primakne kraj mjeseca.
Danas, danas sam potpuno srušena emotivno, psihički, fizički. Vijest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je ubijena jedna divna djevojka, a druge dvije teško povrijeđene me slomila.

Neko će mozda sada kazati da riječ ubijena nije odgovarajuća i da je to saobraćajna nesreća. Vidite, za mene je to sinoć bilo vrlo svjesno ubistvo od strane osobe koja je bahato, drsko, bezobrazno, nadmeno i neodgovorno u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole jurcala u vozilu potiskujući ili gurajući papučicu gasa do kraja, potpuno svjesno da moze nekoga ubiti.

Takvi auto-manijaci ubice su svaki dan na ulicama Sarajeva. Gledam ih i u toku dana i navečer. Strepim dok vozim, a oni doslovno prolijeću, iz trake u traku, dok oko njih normalni vozači koče i sklanjaju se. Pijani, drogirani, bezobrazni junače se dajuci gas do daske, turirajući i utrkujući se hraneći na taj nacin svoj primitivni i jadni ego.

Armin Berberović više puta vozio bez dozvole: Imao više od 2.000 KM neplaćenih kazni

Armin Berberović više puta vozio bez dozvole: Imao više od 2.000 KM neplaćenih kazni

Danima, mjesecima, vozeći promatram te jurnjave u gradu i uvijek sama sebi postavljam pitanja:

- kako je moguće da ama baš nikada policija nikoga od tih bolesnika ne zaustavi, ne vidi, ne isključi iz saobraćaja?

- kako je moguće da se toleriraju te jurnjave za koje svi znamo da postoje i vidimo ih ali policija eto ne zna?

- kako je moguće da u MUP-u ne postoji video-nadzorni centar koji u svakom trenutku prati saobraćaj i one koji koristeći bahato i divljački vozila ugrožavaju živote građana?

Sarajevo: Za nedjelju najavljen mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić

Sarajevo: Za nedjelju najavljen mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić

Da je policija pažljivo pogledala snimke sa kamera koje postoje na nekim mjestima u gradu vidjela bi te auto-manijake koji se utrkuju, vidjela bi i registarske oznake njihovih vozila, mogla je adekvatnom reakcijom i kaznenom mjerom spriječiti da ubijaju na našim ulicama.

Ali eto, policija vidi na tim kamerama kad neko prođe na crveno, ali ne vidi utrke i u toku dana i u toku noći. Mrsko im valjda, šta li?

Beskrajno sam tužna i potresena zbog saobraćajnog ubistva dr. Azre Spahić. Porodici Spahić upućujem iskrene izraze suosjećanja. Teško povrijeđenim djevojkama želim brz oporavak. A đubretu koje je izazvalo saobraćajnu nesreću i ubilo djevojku želim da bude u zatvoru duže nego što ima godina života.

Lov na našu djecu: Do kada ćemo iznova i iznova govoriti "nikad više"?!

Lov na našu djecu: Do kada ćemo iznova i iznova govoriti "nikad više"?!

A policiji želim da rade svoj posao, da su prisutniji na ulicama, da su hrabri zaustaviti i kazniti jurišnike koji su naše ulice pretvorili u svoja auto trkališta. Sklonite tu bagru sa ulica. Zaustavite ubijanje pješaka.

Ovo je težak dan za sve nas. Oprostite na načinu govora koji inače ne koristim, ali ovo su oni trenuci kada stvari treba nazvati pravim imenom", napisala je Sanela Prašović Gadžo.

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije