Armin Berberović više puta vozio bez dozvole: Imao više od 2.000 KM neplaćenih kazni

12
A. Čančar
Armin Berberović više puta vozio bez dozvole: Imao više od 2.000 KM neplaćenih kazni
Foto: Facebook / Armin Berberović osumnjičen je za nesreću na Marijin-Dvoru

Sinoć je u sarajevskom naselju Marijin-Dvor došlo do tragične saobraćajne nesreće, u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić. Nju je, vozeći Mercedes, na pješačkom prijelazu pokosio Armin Berberović zvani Berba, rođen 1996. godine iz Sarajeva.

Arminu Berberoviću ovo nije prvi puta da je vozio bez položenog vozačkog ispita. On je od prije poznat sarajevskoj policiji, a u prošlosti su mu više puta izdavani prekršajni nalozi, a protiv njega nisu podnošene krivične prijave. Imao je više od 2.000 KM neplaćenih kazni, a iz saobraćaja je isključivan više puta.

Ova informacija je nezvanično potvrđena iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za portal Radiosarajevo.ba.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Prilikom ove nesreće, teže je povrijeđena Azra Suljić, kojoj se ljekari bore za život. Povrijeđena je još jedna osoba. Vozilom je upravljao Armin Berberović zvani Berba, koji je uhapšen. Prilikom vožnje u krvi je imao 0,41 promila alkohola, te je vozio brže od ograničenja. Nakon što je udario djevojke, nije se odmah zaustavio, nego je udario u saobraćajni znak, potom u zid.

On je, prema informacijama iz MUP-a, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ FBiH (teška krivična djela djela protiv sigurnosti javnog prometa), u vezi s KD iz člana 332 KZ FBiH (ugrožavanje javnog prometa).

Prema Krivičnom zakonu FBiH, kazna za ova krivična djela je minimalno godinu dana, a može ići i do osam godina zatvora. 

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Marijin-Dvor sinoć, 26. maja 2023, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su dali više detalja o učesnicima nesreće, kao i stradalim.

Kako navode, do nesreće je došlo u 23:30 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Maršala Tita - Dolina, u općini Centar Sarajevo.

Rodbina, prijatelji i kolege opraštaju se od mlade doktorice, a društvo traži odlučnu reakciju!

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije