Samantha Power komentirala ponašanje Milorada Dodika

0
A. S.
Samantha Power komentirala ponašanje Milorada Dodika
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Samantha Power u Sarajevu

Samantha Power, administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, najavila je sastanak sa Predsjedništvom BiH.

"Sastanak ćemo održati sutra", dodala je Power.

Tokom susreta sa novinarima rekla je da će prenijeti poruku američkog predsjednika Joe Bidena da "Sjedinjene Američke Države stoje uz narod BiH".

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Ovo će biti prvi susret člana Predsjedništva Milorada Dodika nakon što su mu SAD uvele nove sankcije.

Novinare je, između ostalog, zanimalo njeno mišljenje o Miloradu Dodiku, te je komentirala njegovo ponašanje.

"Prijetnje stabilnosti i najava povlačenja iz institucija, nemaju nikakvog ekonomskog ni funkcionalnog smisla", kazala je Power, te dodala da će o svemu sa članovima Predsjedništva BiH u petak pričati.

Komentarisala je i nedavne sankcije SAD.

"Što se sankcija tiče, rekla bih da smo mi i naši prijatelji posvećeni borbi za odgovornost. Mi zaista nećemo oklijevati da djelujemo protiv onih koji su korumpirani i koji vode do podjela među građanima BiH", poruka je Samanthe Power.

Posjeta Power se dešava u vrijeme povećanih tenzija i užarene retorike.

Administratorica će tokom posjete, kako je ranije najavljeno, naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da se za sve građane BiH izgradi sigurna i stabilna budućnost.

"Bitno je da prenesem poruku predsjednika Joe Bidena. To je - da su SAD uz građane BiH. SAD su bile uz ove građane i tokom rata, kada sam bila ovdje i radila kao novinar. Među građanima i ljudima ove zemlje smo već 26 i više godina, i sada smo tu", podvukla je Power.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije