Samantha Power posjetu BiH započinje sa Baščaršije

4
Radiosarajevo.ba
Samantha Power posjetu BiH započinje sa Baščaršije
Foto: EPA-EFE / Samantha Power

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power sinoć je stigla u Sarajevo, a vijest je objavila putem Twittera.

"Upravo sam sletila u Bosnu i Hercegovinu, zadivljujuću zemlju u kojoj sam živjela kao novinarka devedeseih godina.

Drago mi je da sam se vratila, ovaj put kao administratorica USAID-a kako bi reafirmirali snažno partnerstvo SAD i naroda BiH. Još mnogo toga slijedi", poručila je Power.

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

State Department objavio izvještaj za BiH: Žestoka kritika na račun Dodika i njegove svite

Za danas je najavljeno da će se Samantha Power prvo obratiti medijima u 10.30 sati na Baščaršiji u ulici ispred Baščaršijske džamije. 

Također, Power će se sastati sa zvaničnicima iz vlasti, civilnim društvom i mladim aktivistima, istraživačkim novinarima, zaštitnicima životne sredine, liderima malih preduzeća i preživjelim žrtvama rata.

U našoj zemlji će Samantha Power ostati do 21. januara.

"Ova posjeta dešava se u vrijeme povećanih tenzija i užarene retorike. Administratorka će tokom posjete naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da se za sve građane BiH izgradi sigurna i stabilna budućnost", saopćeno je ranije iz Ambasade SAD.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije