Samantha Power upravo stigla u Sarajevo i poslala poruku

2
Radiosarajevo.ba
Samantha Power upravo stigla u Sarajevo i poslala poruku
Foto: EPA-EFE / Samantha Power

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power upravo je stigla u Sarajevu, a vijest je objavila putem Twittera.

"Upravo sam sletila u Bosnu i Hercegovinu, zadivljujuću zemlju u kojoj sam živjela kao novinarka devedeseih godina.

Drago mi je da sam se vratila, ovaj put kao administratorica USAID-a kako bi reafirmirali snažno partnerstvo SAD i naroda BiH. Još mnogo toga slijedi", poručila je Power.

Podsjetimo, planirano je da Power ima sastanke sa zvaničnicima u vlasti, predstavnicima civilnog društva i mladim aktivistima, novinarima koji se bave istraživačkim novinarstvom, borcima za zaštitu životne sredine, privrednicima na čelu malih preduzeća i preživjelima iz rata u BiH.

Tokom posjete sastat će se sa lokalnim partnerima USAID-a iz nevladinog sektora u oba entiteta i svih etničkih grupa.

U saopćenju je navedeno da će tokom posjete Power još jednom istaći opredjeljenje SAD za partnerstvo sa građanima BiH "dok nastoje izgraditi demokratsku i prosperitetnu budućnost u stabilnoj, funkcionalnoj BiH koju čine dva entiteta, tri konstitutivna naroda i svi ostali građani".

Iz američke Ambasade u BiH su naveli da će Powerova tokom posjete naglasiti potrebu da svi akteri u BiH rade na jedinstvu i jačanju zajedničkih nastojanja da za sve građane BiH bude izgrađena bezbjedna i stabilna budućnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije