Salko Zildžić krivotvorio iskaznicu OSA-e iz zezancije. Prijeti mu zatvorska kazna

11
A. S.
Salko Zildžić krivotvorio iskaznicu OSA-e iz zezancije. Prijeti mu zatvorska kazna
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Salko Zildžić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio je u srijedu, 20. septembra, od policijskih agencija da izvrše reviziju svih izdatih službenih legitimacija.

Zahtjev je upućen nakon što su pripadnici Granične policije Srbije prilikom kontrole na graničnom prijelazu Bajina Bašta, kod zastupnika u Parlamentu FBiH Salke Zildžića (SDA) pronašli i počasnu legitimaciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Kako je portal Radiosarajevo.ba već pisao, prilikom ulaska u Srbiju Zildžiću je u automobilu pronađen pištolj, za koji ima dozvolu u Bosni i Hercegovini.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Kako nam je rečeno, Zildžić je krenuo preko granice da se vidi s nekim poznanicima u Bajinoj Bašti, a zaboravio je da u automobilu ima oružje.

On je trenutno u pritvoru, a također nam je rečeno da je angažirao advokata iz Srbije.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom slučaju se, osim pištolja, pojavila i priča o počasnoj legitimaciji OSA-e koju Zildžić posjeduje.

Istraga: U Srbiji uhapšen Salko Zildžić

Istraga: U Srbiji uhapšen Salko Zildžić

Zildžićev advokat Ljubiša Radulović kaže da je "iskaznica plod zezancije u Photoshopu", i pored toga je jasno da se radi o krivičnom djelu krivotvorenje isprave.

U Članu 373. u stavu 1. Krivičnog zakona Federacije BiH se navodi:

"Ko izradi lažnu ispravu ili preinači pravu ispravu s ciljem da se takva isprava upotrijebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrijebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije