Salkić: Cilj vlasti u RS je da realizuje ratne ciljeve i etnički očiste entitet

9
Radiosarajevo.ba
Salkić: Cilj vlasti u RS je da realizuje ratne ciljeve i etnički očiste entitet
Foto: Fena / Ramiz Salkić

Podpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, član Predsjedništva i Glavnog odbora SDA Ramiz Salkić otvoreno je progovorio o problemima u tom bh. entitetu.

"Cilj vlasti u manjem bh. entitetu jeste da u narednih deset godina tihim progonom realizuje ratne ciljeve i etnički očisti entitet Republika Srpaka i pretvori ga u čisto srpski teritorij. Zbog toga provode sistemsku diskriminaciju Bošnjaka", poručio je Salkić.

Podsjetimo, prijedlog za smjenu Ćamila Durakovića sa mjesta predsjednika Skupštine Opština Srebrenica donesena je jučer od strane osam vijećnika srpske nacionalnosti.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Razlog za podnošenje smjene naveli su "neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa Predsjednika Skupštine putem medija gdje nastupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica".

Također se kao razlog za opoziv navodi i uzastopno kršenje Ustava Republike Srpske, negiranje RS-a te omalovažavanje funkcionera Milorada Dodika i Nenada Stevandića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije